måndag 17 december 2018

Exclusieve distributie betekenis

Distributievorm waarbij de producten van een bedrijf slechts bij één of enkele detaillisten in een bepaald verzorgingsgebied verkrijgbaar zijn. Intensieve distributie betekent dat de klant het product op zo veel mogelijk plaatsen tegenkomt. Bij selectieve distributie zoekt de fabrikant een . Een leverancier (producent) kan, met het oog op de distributie in een bepaald gebie markt of klantenkring, afspreken met een distributeur om . Door het recht op alleenverkoop aan te bieden, .

Hierbij is een product slechts bij één of enkele detaillisten verkrijgbaar. Deze woorden beginnen met `exclusieve`. Er stond niets op papier, er was nooit over distributie of exclusiviteit gesproken. Men zou denken dat het antwoord simpel is: geen exclusieve distributie.


De term “exclusiviteit” heeft op zichzelf juridisch weinig betekenis. Vanuit de gedachte dat de exclusieve distributie - en afnameovereenkomsten. Door deze kwantitatieve limieten is de betekenis van de Nederlandse.

Onder exclusieve gebiedsbescherming wordt verstaan het toewijzen . Een combinatie van alleenverkoop met selectieve distributie komt slechts voor. De positie van de concurrenten kan in tweeërlei opzicht van betekenis zijn. Welk van de volgende kenmerken hoort niet bij exclusieve distributie ? De marketingmanager wil van exclusieve distributie overgaan op intensieve distributie. Het doel van deze opdracht is dat je de juiste betekenis van de begrippen uit dit. GDM maakt onderdeel uit van GD Medical Pharma en is gespecialiseerd in de exclusieve distributie van kwalitatief hoogwaardige producten.


Convenience product : intensieve distributie, homogeen, lage winstmarge, hoge. Specialty products : exclusieve distributie , heterogeen, grote merkvoorkeur, . Er bestaan verschillende soorten verkoopconcessies, zoals selectieve distributie en exclusieve verkoopconcessies. Het belang van de distributie.


De distributie van goederen is en blijft een levensnoodzakelijke schakel in de economische ketting. Vooral dit verkeersgebruik is, zoals hierna zal blijken, van betekenis bij fran-. Commissie inzake overeenkomsten van geringe betekenis ). Distributie -overeenkomsten: Zoals exclusieve afname-overeenkomsten, exclusieve. De partijen stellen dat Novartis zich uitsluitend bezighoudt met de niet- exclusieve distributie van producten waarvan het handelsmerk en de registratie .

Digitale distributie is een must geworden voor muzikanten die al hun. Waarom anders eerst de distributie overeenkomst met De Melker. Indien het een exclusieve licentie betreft, komt de overeenkomst neer op een.


Selectieve distributie mag derhalve niet worden gecombineerd met verticale . In zijn ruime betekenis verwijst de term “ distributie ” naar een ruim geheel van. Het stelsel dat Coty hanteert is er één van selectieve distributie. Monti-regeling heeft het begrip origineel onderdeel een andere betekenis.


Wat de selectieve distributie betreft betekent dit dat de producenten de via. P” van plaats, terwijl de “D” van distributie of distributiebeleid beter zou passen. Op de consumentenmarkt is selectieve distributie vooral geschikt voor shopping. Het weergeeft exact de inhoud en betekenis van de basis instrumenten.


Exclusieve toegang tot het gevonden archief.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.