fredag 21 augusti 2020

Wateropslag tuin

Hoe voorkom je overlast van regenwater door slim je tuin te gebruiken? Het dak van je huis of schuur kan gebruikt worden als wateropslag. Regenwater opvangsystemen zijn om het regenwater her te gebruiken voor toilet spoeling, wassen en voor de tuin. Vanuit eigen ervaring en passie is de Rainwinner ontstaan.


Leg zelf uw eigen afwateringsysteem aan.

Eenvoudig zelf wateroverlast in tuin of op terras oplossen of voorkomen? Infiltratieput zonder afvoer . Voor het beter benutten Van regenwater in de tuin. Minder bestrating en meer groen afkoppelen van het riool ondergronds en bovengronds infiltreren. Nieuwe en tweedehands Tuin en Terras artikelen kopen en verkopen doe je via.


De gehele zuil van de buitendouche wordt gebruikt voor wateropslag. Vang het regenwater op met een regenton of tank en geef het . Afkoppelen als inspiratiebron, met subsidie van de gemeente Nijmegen.

Ook de bezitters van tuinen , groot of klein, kunnen door vrij simpele. Een regenton, regenwaterval of inf iltratievijver? Wateropslag tanks zijn ideaal wanneer u veel water gebruikt dat niet voor.


Afvalwater gaat via het vuilwaterriool naar de rioolwaterzuivering van Enschede. Daarnaast is een schoonwaterriool aangelegd waarop u overtollig regenwater . In een groene tuin met gazon en borders kan regenwater wegzakken. Er stroomt dan minder water via de tegels naar het riool, waardoor het riool bij hoosbuien . Dat laatste heeft niet alleen met wateropslag te maken. Op zoek naar een regenopslagsysteem voor uw bedrijf, boerderij of tuin ? Creëer een tijdelijke wateropslag door een kleine kuil, of laagte, in je tuin aan te brengen.


Als je tuin uit aarde bestaat, kun je heel subtiel reliëf . Naast de klassieke regentonnen zijn er andere vormen van wateropslag in je tuin mogelijk. Denk aan een waterschutting of ondergrondse watertanks. Wij denken graag met u mee over een regenbestendige tuin.


Er zijn vele mogelijke manieren voor een tijdelijke wateropslag in de tuin. Soms heb je teveel en soms juist te weinig water in de tuin. De opvang in de traditionele regenton is een begin, maar deze kan niet altijd de weerextremen aan.

U kunt helpen door het regenwater van uw dak in uw eigen tuin te bergen. Hiervoor is een infiltratievoorziening nodig. Ze halen stenen weg uit hun tuin , leggen geveltuintjes aan of ze gebruiken met de hele straat.


Ben je op zoek naar borderplanten? Maak een tijdelijke wateropslag in de vorm van een vijvertje. Vaste borderplanten komen ieder jaar terug, dit kost het minste werk en is het voordeligst. Ontdek wat de gevolgen hiervan zijn voor je tuin en ik voorzie je van talloze tips. Dit is een tijdelijke wateropslag waar water wordt opgeslagen na een stevige . Bijvoorbeeld voor het leiden van water uit de regenpijp naar de tuin.


Het regenwater stroomt hierdoor niet in het riool. Bewoners worden op dat moment extra belast wanneer zijn hun tuin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.