tisdag 2 april 2019

Horizontaal captatienet oppervlakte

Horizontaal captatienet oppervlakte

We maken een onderscheid tussen de verticale en horizontale plaatsing van het. Met behulp van een horizontaal captatienet ;; Met behulp van een verticaal . De oppervlakte van het captatienet is afhankelijk van de warmtegeleidingcoëfficiënt of warmteabsorptierendement . De warmtewisselaar kan zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden. Jammer genoeg heb je voor het plaatsen van een horizontaal captatienet vrij veel beschikbare oppervlakte nodig in de tuin waar voldoende zonlicht op valt. Doorgaans volstaat voor woningen tot 200m² verwarmde oppervlakte , een beschikbare.


Horizontaal captatienet oppervlakte

Boven het captatienet dient enkel aandacht besteed te worden aan de . Het oppervlak dat nodig is, bedraagt ongeveer twee maal het woonoppervlak. Een horizontaal netwerk biedt een vrij constant rendement en een hoge COP. Voor een warmtepomp met een horizontaal buizennetwerk ( captatienet ) moet je.


Het is een alternatief op een horizontaal captatienet waarbij er minder oppervlakte nodig is om hetzelfde effect te bereiken. Wat is een horizontaal captatienet en hoe groot moet het zijn? Wil u een bodem/water-warmtepomp installeren in uw woning en heeft u een grote beschikbare grondoppervlakte? Een warmtepomp captatienet wordt horizontaal in de grond geplaatst.


Horizontaal captatienet oppervlakte

Horizontale bodemwarmtewisselaars. Een bodem-water warmtepomp kan haar warmte ook winnen uit een horizontaal captatienet. Net zoals bij het verticaal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.