onsdag 12 december 2018

Groene container wat mag erin

Ongeveer twee derde van het gft -afval wordt meteen tot compost verwerkt, iets meer dan een. Van kaaskorsten tot bananenschillen: wat mag in de gft -bak? Ook al je groente- en fruitafval kan je erin kwijt.


De volgende zaken horen WEL thuis in de GFT - container : - schillen en resten . Wat mag er WEL en NIET bij het GFT ? Dit kiemplantlogo staat op producten van biologisch afbreekbaar plastic, oftewel composteerbaar plastic.

Daarvan wordt compost gemaakt. Alleen als gft -afval niet vermengd is met ander afval, levert . Zo mag bijvoorbeeld ook biologisch afbreekbaar plastic in de gft -bak. Wist je dat het verwerken van dit afval tot compost goedkoper is dan . WAT MAG IN DE GROENE CONTAINER ? Klokhuizen, koffieprut, visgraten, maar ook etensresten doet u bij het gft. Iedereen die GFT inzamelt twijfelt wel eens.


Verzamel het daarom apart van het overige afval in uw gft - container.

Vanaf begin volgend jaar mag u etensresten en ook eierschalen bij het gft -afval werpen. Dat was tot vandaag verboden, uit schrik voor onder . Denk hierbij aan gft , papier en plastic. GFT bestaat uit groente-, fruit- en etensresten en het kleine tuinafval. Gooi schillen, stronken, etensresten en snoeiafval daarom in de gft - container ! Onder GFT -afval verstaan we alle keukenafval en tuinafval. Er mag niet meer dan kg GFT in de groene container.


Je moet je GFT aanbieden in een groene ILvA- container van liter of van 1liter. Je mag de GFT - container ruilen, als je een groter of kleiner exemplaar wenst. Leg af en toe tussen het GFT nog wat krantenpapier of huishoudpapier en . Wilt u weten of iets in de container voor etensresten en gft hoort? Wat wordt er van gft en etensresten gemaakt? U kunt een (nieuwe) gft - container online aanvragen met DigiD.


En met containers van liter bij hoogbouw. Ieder huishouden heeft containers om het afval te scheiden. PMD verpakkingsmateriaal (hard plastic als het niet te groot is, mag wel in de grijze container.


Zie ook tekst wat mag in de oranje container en wat niet), textiel, apparaten . Meer dan de helft van het gft -afval belandt in de grijze container. Dit is op jaarbasis circa kg.

In de grijze container mag al het restafval. Restafval is huishoudelijk afval zonder papier, glas, gft -afval, plastic, textiel, apparaten en klein chemisch afval. Laat uw gft -afval zoveel mogelijk uitlekken voordat u het in uw container werpt. Door het aanbieden van een groot formaat GFT - container (2liter) en de tweewekelijkse inzameling zal in verreweg de meeste.


Groente, fruit en tuin ( gft ). Wat verandert er in een gemeente die overschakelt naar DifTar. Waar moet ik mijn container plaatsen, mag ik hem in het begin van de straat plaatsen,. Het restafval wordt in de even weken en het gft -afval in de oneven weken. Maak bijvoorbeeld bouillon van het groene overschot van wortels of prei.


Elke klant die een gft - container aanvraagt, krijgt gratis een gft - verzamelbakje met biozakjes. Wat gebeurt ermee: IVAGO brengt .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.