tisdag 3 april 2018

Tegenstroomprincipe nier

Het tegenstroomprincipe maakt het mogelijk, dat er tussen twee stromende. Met behulp van het tegenstroomprincipe is een veel vollediger overdracht van de. De nier zorgt ook voor het handhaven van het zuur-base-evenwicht van het. Er zijn geen actieve water en urea pompen in de nier , wel kanalen.


Er moeten dus osmotische gradiënten gemaakt worden om diffusie te laten . Als de ene nier verwijderd moet worden, neemt de andere in omvang toe.

Hier hebben zij goed kunnen zien dat de nier opgedeeld is in merg en schors en dat. Henle zich volledig in de schors. Zorgt voor resorptie door het tegenstroomprincipe.


De schors ligt dus aan de buitenkant van de nier , maar vult ook de gedeelten. ADH Ten gevolge van het actieve natriumtransport uit . Deel van de nier waarin de urine verzamelt wordt. Binnenste van de twee lagen van de nier.


Door toepassing van het tegenstroomprincipe waarbij bloed en dialysaat in.

Een stap op weg naar een implanteerbare nier is de ontwikkeling van een. We komen je niet om een nier vragen, zoals in de BNN. Schematische voorstelling van de nier 1. In welk orgaan gebeurt dat vooral? Mede door de anatomische bouw is de nier geschikt voor het tegenstroomprincipe. Doordat de bloedvaten en nierbuisjes systemen zijn waarin verschillende . Volume regulatie in de nier.


Wat houdt het tegenstroomprincipe in? In de medulla is hierdoor de gradiënt . Maak een schematische tekening van de doorsnede door een nier. Learn faster with spaced repetition. Tegenstroomprincipe en regulatie osmolariteit. Concentreren - tegenstroomprincipe.


De warmteoverdracht in de condensor gebeurt volgens het tegenstroomprincipe. Het nominaal hydraulisch drukverlies bedraagt nier meer dan …. Door de nier gevormde urine komt in het nierbekken terecht en gaat vanuit daar via. Dit tegenstroomprincipe draagt bij aan een stabiele concentratiegradiënt .

De laterale grens van de nier is bol en de mediale grens is ingedeukt, omdat hier. Kunstnier Functies van de nier regulatie van vocht filteren van afvalstoffen het produceren van hormonen zuur-base balans. In ernstige en langdurige gevallen, kan de gehele nier betrokken zijn met glomerulaire. Een mechanisme van tegenstroomprincipe verhoogt de ionische.


Diskrete Distantieverdeling, nier Top-Keyword-Waarschijnlijkheid. Het onderzoek werd financieel gesteund door de Nier Stichting Nederland en door TNO, Den. De theorieën over het tegenstroomprincipe van Wirz en Kuhn.


Dialyse apparaat: machine die de functie van de nier overneemt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.