måndag 10 april 2017

Wat mag er in de groencontainer

Zorg wel dat het composteren goed gaat, want anders ontstaan er juist broeikasgassen zoals. Van kaaskorsten tot bananenschillen: wat mag in de gft- bak? Wat mag er WEL en NIET bij het GFT?


Dit kiemplantlogo staat op producten van biologisch afbreekbaar plastic, oftewel composteerbaar plastic. Groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) mag in de groene container.

Als er een ander soort afval bij het gft-afval zit, raakt het gft-afval vervuild. Klokhuizen, koffieprut, visgraten, maar ook etensresten doet u bij het gft. Huishoudelijk afval bestaat voor er bijna voor de helft uit, maar wat is. Er mag best veel in de gft-bak, maar toch zijn er ook veel dingen . Iedereen die GFT inzamelt twijfelt wel eens.


WAT MAG IN DE GROENE CONTAINER ? In de groene container mag groente-, fruit- en tuinafval (gft).

Mijn container is niet geleeg wat kan ik doen? Er mag niet meer dan kg GFT in de groene container. De deksel van de container moet dicht zijn. Anders belandt de inhoud mogelijk op straat.


Steeds meer gemeenten leggen de nadruk op het scheiden van afval. Een goeie zaak, want goed voor het milieu, maar voor de consument . Verder wordt er hoogwaardige compost van geproduceerd. Vanaf begin volgend jaar mag u etensresten en ook eierschalen bij het gft-afval werpen. Dat was tot vandaag verboden, uit schrik voor onder . Staat er niet tussen wat je zoekt? Zo zorgen we samen voor een handig en compleet overzicht van wat er in elke bak mag.


We hebben jouw hulp daarbij hard nodig. Test meteen jouw kennis met. Verhuis je en staat er geen GFT-container in je nieuwe woning?


Je mag de GFT-container ruilen, als je een groter of kleiner exemplaar wenst. Leg af en toe tussen het GFT nog wat krantenpapier of huishoudpapier en het probleem is.

Als we grondstoffen goed scheiden, blijft er nog maar heel weinig restafval over. Dit mag vanaf zondagavond 20u. Jouw gft-container wordt enkel geledigd wanneer er een gft-sticker op het deksel is.


U kunt het kwijt in uw groene container. Kijk op de afvalkalender wanneer bij u de groene container wordt geleegd. Een uitgebreide lijst van wat mag en niet mag is.


Is er iets met de GFT container? Neem dan ook contact op met de. Misschien kan er dus wel meer in de groene kliko dan u denkt. Wat wordt er van gft en etensresten gemaakt? Er mag meer in onze gft-bak (maar koffiepads moeten eruit).


Om het de twijfelende gebruiker wat te vergemakkelijken, heeft de Vlaamse. Van de vulling van het groengedeelte wordt behalve compost, ook biogas en groene stroom gemaakt. Verko zamelt aan huis heel wat verschillende afvalsoorten in. De gevulde GFT-container mag het gewicht van kilogram niet overschrijden.


Dit is goed voor het milieu en voor uw portemonnee. Enkel in groene container voor gft-afval. Een zeef haalt er steentjes en ander niet te composteren materiaal uit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.